2012. január 28., szombat

Szerdahelyi István - Család, szerelem, gyermekáldá - Jelenlegi ára: 1 759 Ft


Kedves Érdeklődő!
Üdvözli Önt a Fókusz Könyváruház csapata. Áruházunk 40 éve széles könyvválasztékkal áll a vevők rendelkezésére.
Kedvező személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
A SZÁLLÍTÁS A 10. 000 FT-OT MEGHALADÓ RENDELÉSEK ESETÉBEN INGYENES!
Minden könyvünk új, kiváló állapotú, azonban a folyamatosan változó készlet miatt előfordulhat, hogy a megrendelt könyv elfogyott áruházunk készletéből.
LEÍRÁS
404927
Szerdahelyi István
Család, szerelem, gyermekáldás
E könyv azokat az ismereteket foglalja össze, amelyek az emberi létezés legintimebb, leginkább testközeli világának történelmi múltjáról és jele-néről tudhatók. Visszatekint azokra az őskori hordákra, amelyek kő- és csonthegyű lándzsákkal vívták a vadállatok ellen élethalálharcaikat, s az utolsó jégkorszak fagya elől barlangokban húzták meg magukat, majd a fő korszakokat felvázolva napjainkig követi családi-házassági szokásaink alakulását. Egészen a legfrissebb szenzációig, a kék-vörös-fekete zász-lókkal felvonuló amerikai ,, poliamory" mozgalomig, melynek elképzelései szerint az ideális az lenne, ha több férfi és nő közös fedél alatt élve alkotna egy nagy családot, ahol minden közös, mindenki mindenkivel szeret-kezhet, és a gyerekeket is közösen nevelik.
A család, a szerelem és a gyermekáldás életünk legfontosabb tényezői közé tartozik. Tudományos tény, hogy az ember a legszexközpontúbb fő-emlős: legalább százszor annyi időt fordítunk egy-egy nemi aktusra, mint az emberszabású majmok, s a nőnemű élőlények közül egyedül az embe-rieknél tapasztalható az orgazmus intenzív megélése. De az a vakítóan tiszta szerelemérzet is csupán az emberi lélekben lobban fel, amelyről közel két és fél ezer esztendővel ezelőtt Platón így írt:
Csillagokat nézel, szép csillagom. Ég ha lehetnék,
két szemedet nézném, csillagom ezreivel.
A családi élet különböző változatainak történelmi áttekintése számos furcsa vagy éppen elborzasztó tényre világít rá, olyanokra, amelyek vilá-gossá tehetik, milyen viszontagságos utat tettünk meg napjainkig, amikor a nők magasan művelt, a közéletben is hangadó emberekként a férfiakkal egyenlőkké váltak. Normális társadalmi viszonyok esetén a szabad-ság ilyen kiteljesedése a családi közösségek harmonikusan kiegyensúlyozott továbbfejlődését eredményezné. Ám ehelyett mindenfelé azt halljuk, hogy ez az együttélési forma válságba került. A szülők a válások és újra-házasodások lelki katasztrófái között tántorognak, a gyermekek ide-oda sodródnak, számuk egyre csökken.
Jómagam úgy látom, nem a család jutott válságba, hanem a liberális gazdaságpolitika sodorta olyan csődbe világunkat, amely a társadalom valamennyi közösségi formáját rombolja. Meggyőződésem, hogy ha az emberiség ezeket az abnormális viszonyokat eltakarítja útjából, akkor megújult, továbbfejlődött formában a családi élet reneszánsza is bekö-vetkezik.
Szállítási és átvételi lehetőségek:
Személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Nyitva tartás:
Hétköznap 9: 30-20: 00
Szombaton 10: 00-17: 00
A leütést követően munkatársaink 1-2 munkanapon belül felveszik Önnel a kapcsolatot a kiszállítás vagy az átvétel időpontját illetően.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
Köszönjük, hogy minket választott, reméljük, hogy a jövőben is megelégedésére szolgálunk.
Üdvözlettel:
A Fókusz Könyváruház csapata



Jelenlegi ára: 1 759 Ft

Az aukció vége: 2012-02-01 06:03
. Szerdahelyi István - Család, szerelem, gyermekáldá - Jelenlegi ára: 1 759 Ft